BTW zonnepanelen 2023 de regels

BTW zonnepanelen 2023 de regels:

Je hebt besloten om over te gaan op zonnepanelen, maar hoe zit het eigenlijk met de BTW zonnepanelen? Kun je dit terugkrijgen? Of dien je gewoon de BTW te betalen? Deze vragen kunnen voor best wat onduidelijkheid zorgen bij de meeste mensen. Laten we vooropstellen, dat de keuze om over te gaan op zonnepanelen één erg goede keuze is. Zeker gezien de huidige energieprijzen, dus geen overbodige luxe als je het ons vraagt.

In dit artikel gaan wij je meer vertellen over de voordelen en alles omtrent: de BTW zonnepanelen.

Hieronder lees je er meer over:

BTW zonnepanelen? Zo zit het precies!

We kunnen je alvast verklappen: dat de BTW zonnepanelen vanaf het jaar 2023 waarschijnlijk verlaagd wordt van 21% naar 0%. Op dit moment, is het al mogelijk, dat mensen, die zonnepanelen plaatsen bij de jaarlijkse belastingteruggave de BTW over de zonnepanelen kunnen terugvragen. Het kabinet, is namelijk van plan om dit met, via een wet vanaf kalenderjaar 2023, dus terug te brengen naar 0%, waardoor zonnepanelen weer een stukje goedkoper zullen worden. Met als resultaat: voor iedereen wordt het ook toegankelijker om voor zonnepanelen te kiezen. Dat is zeker gezien de tijd van nu geen overbodige luxe.

Als je meer informatie wilt ontvangen, m.b.t. de financiering voor zonnepanelen, dan kun je ook altijd terecht bij een partij, zoals: SunCatch. Waar je ten alle tijden een professioneel advies krijgt wat passend is bij jouw situatie.

BTW zonnepanelen? Hierom kies je voor zonnepanelen?

Nu we je wat meer hebben verteld, over de BTW zonnepanelen, is het nu de hoogste tijd om wat dieper op de voordelen in te gaan. Allereerst, is het een duurzame keuze om te kiezen voor zonnepanelen. Zeker op het moment, dat je je steentje wilt bijdragen aan een beter milieu. Voorderest, is het ook interessant voor je portemonnee. Niet om alleen de BTW zonnepanelen, maar ook om het feit, dat je heel erg veel geld kunt gaan besparen op je energierekening. En dat er voorderest, ook veel subsidies zijn, waardoor je tegen een scherptarief kunt genieten van zonnepanelen.

Los daarvan, is het ook snel te realiseren de wachtrijen zijn over het algemeen kort en één installatie van panelen is door de monteurs vaak binnen één dag geregeld. Waar je vervolgens, ook deskundig advies krijgt om alles zó goed mogelijk te laten draaien.

Wij hopen, dat je door ons artikel voldoende geïnformeerd en wie weet heb jij straks zonnepanelen op je dak!