Citywalks

CASTELLUcCIO DI NORCIA


'Het dorp in de wolken'

3 minute read

 
Castelluccio di Norcia
 
 

Piano Grande, een immens uitgestrekte hoogvlakte rond Castelluccio di Norcia en een oase van rust.

Langs kronkelende weggetjes met prachtige vergezichten rij je steeds hoger de bergen in. Net wanneer je de Piano Grande in zicht hebt, passeer je het grensbordje van Umbrië. Hoewel de Piano Grande dus officieel gezien net niet meer tot de Marche regio behoort, is het te mooi om over te slaan wanneer je in het zuiden van Le Marche bent.

De lappendeken van de geteelde producten zorgt voor een mooi kleurenpalet. Er worden ondermeer bonen, kikkererwten en linzen geteeld.  De linzen, ”lenticchie di Castelluccio I.G.P.”, worden biologisch geteeld. Ze zijn dan ook van een uitzonderlijke kwaliteit en zeer geliefd in heel Italië.

 
 
Castelluccio di Norcia
Casteluccio di Norcia
Castelluccio di Norcia
 
 

De lange rechte weg die het gebied doorkruist zorgt ervoor dat je genoeg mogelijkheden hebt om een stop te maken, een foto te nemen en te genieten van de schoonheid van dit bijzondere stukje natuur. De weg brengt je uiteindelijk naar het dorpje Castelluccio di Norcia.

Castelluccio di Norcia is niet zo heel groot en speciaal. Maar sla het niet over, al was het alleen maar voor het uitzicht dat je vanaf het bergdorpje hebt. Leuk om even doorheen te dwalen.

Drink een wijntje bij het kleine en knusse Degusteria Lu Succio. Lu Succio verbouwd zelf gewassen in de Piano Grande, die ter plekke in zakjes te koop zijn, bijvoorbeeld linzen en farro. Maar de producten zijn natuurlijk ook terug te vinden op de menukaart. Bestel iets lokaals en laat je verrassen.

 
 
Castelluccio Di Norcia
Castelluccio di Norcia
Castelluccio di Norcia
 
 

De lange uitgestrekte velden van Paino Grande lenen zich uitstekend voor een sportieve activiteit. Zo kun je verschillende routes wandelen, de hoogte in gaan en paragliden, of het gebied te paard ontdekken. Te midden van de Piano Grande zit een paardenranche, waar je onder begeleiding een tocht kunt maken. 
 


Fioritura

Bloeiperiode
juni tot begin juli

Fioritura is de korte maar kleurige bloeiperiode wanneer de velden op hun mooist zijn. De uitgestrekte velden bezaaid met bloeiende wilde bloemen en linzenplanten. Een zeer populair natuurfenomeen dat vooral veel Italianen aantrekt.

 
 
Castelluccio di Norcia
Castelluccio di Norcia
Castelluccio di Norcia
Castelluccio di Norcia
 

Ontdek de mooiste dorpjes en steden in Le Marche met onze Citywalks