Mierenboerderij

De mierenboerderij

Mieren zijn erg populair om thuis te houden. Dit komt door veel spannende punten en niet in de laatste plaats door het grote aantal soorten dat er bestaat. Ze zijn er in groter maar ook kleiner dan je denkt. Hier vind je alles wat je moet weten over mierenboerderijen en de mierenkolonies die erin leven.

De mieren begrijpen dat ze meer kunnen bereiken en veel efficiënter kunnen overleven in een groep dan alleen. Dus communiceren ze met elkaar met verschillende geuren die ze kunnen afscheiden. Elke mier heeft zijn eigen taak en verantwoordelijkheid voor de gemeenschap.

De mierensoort

Er zijn talloze soorten mieren, die zich allemaal iets anders gedragen en zich nooit echt identiek gedragen. De meesten van hen bereiken echter hun doel en falen niet. Dit leidt onvermijdelijk tot afwijkingen in hun eisen en behoeften. Om deze reden is het raadzaam om voldoende informatie in te winnen over de gewenste mierensoort en in alle rust te beslissen.

We raden aan om hier een boek te gebruiken. Deze boeken behandelen vaak een groot aantal mierensoorten tot in detail, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​beslissing te nemen. Op deze manier kunt u op een betrouwbare manier de benodigde informatie verkrijgen, die verschilt van mierensoort tot mierensoort.

De zeer speciale werkmieren

En van de belangrijkste onderdelen van een mierenkolonie zijn de zogenaamde “werkers”. Vanwege hun veelzijdigheid en hun individuele sterke punten, gebruikten de arbeiders zowel om de kolonie te bevoorraden als om de kolonie te verdedigen. De werkmieren zorgen ook voor de nakomelingen van de kolonie. Ze worden geboren in verschillende maten en met verschillende kenmerken. Dit geeft sommige arbeiders de kracht om te vechten vanwege hun grootte, en anderen, vanwege hun kleine formaat, de snelheid die ze nodig hebben om de kolonie efficiënter te verzorgen en te vluchten voor vijanden. Maar de grootte van de mieren is niet alles!

Er zijn ook werkmieren die met stingers worden geboren. Anderen worden geboren met het vermogen om een ​​zuur op hun vijand te spuiten. Zowel geweldig voor gevechten als voor de beveiliging van mierenboerderijen / mierenkolonies.

We ontdekken dat deze feiten de sleutel zijn tot waarom een ​​mierenboerderij zo fascinerend en interessant is! Hierdoor zijn ze steeds populairder geworden bij ons mensen, en dus zijn er nu talloze mierenboerderijhouders in hun huizen. Een andere reden is het feit dat je je niet de hele tijd zorgen hoeft te maken over de mieren, waardoor ze vrij ontspannen zijn en veel mensen willen dat juist.

Dit is hoe de mieren zich voeden

Als het op voeding aankomt, zijn mieren meestal vrij eenvoudig. Ze maken ook uw dieet navenant ongecompliceerd. Het zijn zogenaamde alleseters, maar natuurlijk hebben mieren ook zo hun speciale voorkeuren dat ze liever andere dingen hebben. Deze voorkeuren zijn echter ook afhankelijk van de mierensoort, dus het is moeilijk om een ​​pasklaar antwoord te geven. De volgende zijn echter wijdverbreid:

  • dode insecten
  • zaad
  • granen

Meestal vinden ze dat allemaal erg lekker. Ze houden ook van de honingdauw van bladluizen, de mieren houden hier hun bladluizen zoals wij mensen ons vee houden. Het mag dus niet mislukken vanwege het dieet. Het onderwerp voeding wordt relatief snel behandeld en verandert dan niet veel.