Goedkope kokend waterkraan, waar vind ik die

Goedkope kokend waterkraan, waar vind ik die?

Stel je eens voor, je bent bezig met een verbouwing voor de nieuwe keuken en je zit in een dilemma over welke kraan je moet kiezen. Je bent op zoek naar een goedkope kokend waterkraan. Tegenwoordig is er een trendy kraan en dat is de kokend waterkraan zwart. De perfecte kraan voor bij jou in de keuken. Ben jij benieuwd naar deze goedkope kokend waterkraan? Alle informatie over deze kraan lees je hieronder:

Wat is een kokend waterkraan en hoe werkt het?

Een kokend waterkraan is een kraan met meerdere functies in een. Uit deze kraan komt koud water, heet water, maar ook kokend water. Je kunt de kraan zien als een vervanger voor de waterkoker. Bij de waterkraan wordt er een reservoir of boiler geleverd waaraan de kraan wordt aangesloten. Deze boiler komt onder de kokend waterkraan in het keukenkastje. Daar zul je niks van zien en dit wordt mooi afgewerkt. In deze boiler wordt het water constant verwarmd. Wanneer je de kraan opendraait komt er meteen kokendheet water uit. Dit komt, omdat de boiler het water kan opwarmen tot maximaal 110 graden Celsius. In één kraan maak je dus gebruik van koud, warm en kokend water. Dat klinkt toch als iets wat je wil?

Voordelen van de kraan

Het grootste voordeel is natuurlijk dat als je zin hebt in een kopje thee of soep, dat het met 3 seconden klaar is. Ook met het koken maak je winst in de tijd. Met de waterkoker duurde het altijd een stuk langer voor je dan eindelijk jouw kopje thee had. Nu heb je dit een stuk sneller. Ook bespaar je meer op water. In een waterkoker doe je veel meer water dan nodig is. Het overige water wordt vaak weggegooid en dit is zonde. Met deze kokend waterkraan, tap je precies de juiste hoeveelheid af in de pan of in je kopje.

Nadelen van de kraan

Helaas zijn er ook nadelen aan de kokend waterkraan. De aanschafprijs van de kraan ligt een stuk hoger dan de prijs van een normale kraan. Dit maakt de kraan niet voor iedereen betaalbaar. Ook moet je beschikken voer een plek voor de boiler. De boiler is niet groot, dus dit is nog wel een makkelijke opgave. De kokend waterkraan is ook wat prijziger in zijn energieverbruik. Wanneer je de kraan niet gebruikt, blijft de boiler wel koken en dit kost energie. De energieprijs hiervoor zal ongeveer 2,5% hoger zijn dan normaal.

Kindvriendelijk

Een enkeling van de mensen twijfelt om de kokend waterkraan zwart aan te schaffen. Niet omwille van de dure aanschafprijs, maar om de onzekerheid van de veiligheid met de kraan en hun kinderen. Dit is niet nodig. Je kunt namelijk de kokendhete kraan niet met een draai openzetten. Er zit een systeem op dat het onmogelijk maakt voor kinderen om zomaar de kokendhete kraan aan te zetten. de buitenkant van de kraan is ook goed geïsoleerd en dus niet heet.

Waar vind ik deze kraan?

Er zijn tegenwoordig veel aanbieders die de kokend waterkraan in het assortiment brengen. Toch zul je de beste kokend waterkraan in het zwart vinden bij howat. Dit is een bedrijf dat zich druk maakt over allerlei sanitair en keukengerei. Ben jij op zoek naar een nieuwe kraan en twijfel je nog ver welke dit gaat worden? Plan dan een afspraak in bij howat om te kijken welke kraan het best bij jou en in jouw huis past.