Citywalks

Sirolo, Le Marche


Sirolo, een klein sfeervol dorpje in het natuurpark 'Parco del Monte Conero'

4 minute read

 
Sirolo, Le Marche, Italië
 
 

Via Strada del Monte, de provinciale weg, rij je over de krijtrotsen dwars door de pijnboombossen richting Sirolo, gelegen in het natuurpark 'Parco del Monte Conero'.

Wat onderweg opvalt zijn de vele kleinschalige wijngaarden op de hellingen ten zuiden. Hier wordt één van de beste wijnen uit de Marche regio verbouwd; de Rosso Conero, een stevige, volle rode wijn.

Wanneer je Sirolo hebt bereikt, kun je de auto het beste op Piazza Giacomo Brodolini parkeren. Vanuit daar wandel je in slechts 2 minuten naar Piazza Giovanni, het centrale plein van Sirolo. Aldaar heb je een schitterend uitzicht over de krijtrotsen van de Conero. Tuur vanaf één van de vele bankjes over de Adriatische zee. 

Dwaal verder door de filmachtige straatjes, loop binnen bij een van de kleine boetiekjes of neem een kijkje in de San Nicolò di Bari kerk. Strijk vervolgens neer bij La Bettega Dei Sapri Nostrani, hier serveren ze enkel lokale producten en mooie wijnen. Het kleine barretje is tevens een delicatessen winkeltje.

 
 
Sirolo, Le Marche, Italië
Sirolo, Le Marche, Italië
Sirolo, Le Marche, Italië
 
 

De mooiste stranden in de Marche regio vind je aan de Conero. Niet voor niets dat de baaien populair zijn bij de Italianen. Houd er dus rekening mee dat de stranden op zonnige zondagen en in augustus tamelijk druk kunnen zijn. 

Het mooiste strand bij Sirolo is misschien wel Spiaggia Urbani, een kleine baai met enkele visrestaurantjes. De baai ligt beschut tussen de schitterende kliffen. 
Laat de auto staan en neem de steile trap vanuit het centrum naar beneden of laat je door de transferbusjes brengen naar dit mooi stukje kiezelstrand.
De bus brengt je tevens naar de stranden "San Michele' en "Sassi Neri", een mooie route dwars door Parco del Conero.  

 
 
Sirolo, Le Marche, Italië
 
 

Verse vis en zeevruchten uit de Adriatische zee eet je bij Osteria Da Sara. Een klein en knus restaurantje (met open keuken) nabij Piazza Giovanni. Een favoriete plek onder de inwoners van Sirolo. Vooraf reserveren kan dus geen kwaad.


Teatro alle Cave

Openlucht theater
juni tot september

Teatro alle Cave is een verlaten steengroeve dat in juni wordt getransformeerd in een openluchttheater. De unieke setting biedt plek aan 2500 bezoekers. Geniet op een warme zomeravond, onder de sterrenhemel, van een avond opera of cabaret.
Handige tip: Breng een warme trui of een kleedje mee, door de open ligging kan het zelfs op zwoele avonden koud aanvoelen.

 
 
Sirolo, Le Marche, Italië
Sirolo, Le Marche, Italië
Sirolo, Le Marche, Italië
Sirolo, Le Marche, Italië
 

Ontdek de mooiste dorpjes en steden in Le Marche met onze Citywalks