Tuinstoelen

Tuinbekleding voorzichtig reinigen

Tuinmeubelen worden pas echt comfortabel met de juiste stoffering. Maar vooral als je ze in de winter niet afgedekt hebt opgeborgen of als ze een tijdje buiten hebben gestaan, ontstaan ​​er lelijke vlekken die regelmatig moeten worden verwijderd zodat de bekleding weer in zijn originele kleuren glimt. Tuinbekleding schoonmaken is niet moeilijk. Sommige hoezen kunnen gemakkelijk in de wasmachine, grotere kussens kunnen met de hand worden gereinigd. Deze schoonmaakhandleiding wordt je aangeboden door tuinmeubelsale.nl.

Maak bekleding schoon met huismiddeltjes

Voor het reinigen van tuinbekleding heb je geen sterke reinigingsmiddelen nodig. De meeste vlekken kunnen volledig worden verwijderd met slechts een beetje water en een mild schoonmaakmiddel. Bij het kopen van tuinmeubelkussens kunt u ervoor zorgen dat deze een ritssluiting hebben, zodat de hoes eenvoudig kan worden verwijderd. Het schoonmaken van de hoezen is dan heel eenvoudig. Ze kunnen meestal in de wasmachine worden gewassen met een mild wasmiddel en aan de lucht worden gedroogd. Gebruik geen agressieve middelen zoals bleekmiddel. Voor grotere hoezen of bekleding die niet kunnen worden verwijderd, moet u met de hand wassen. Het enige wat je nodig hebt is lauw water en een mild schoonmaakmiddel. Voordat je begint met het grondig reinigen van de bekleding, verwijder je eerst grof vuil en stof van de kussens door ze af te borstelen. U kunt nu de hoezen in de badkuip weken met een beetje afwasmiddel en het vuil met een borstel wegwrijven. Hele bekleding kunt u het beste reinigen met een beetje zeepsop en een borstel, waarmee u voorzichtig over de bekleding wrijft zodat de bekleding niet te nat wordt. Een beetje citroensap, dat voorzichtig wordt ingewreven, helpt tegen schimmelvlekken. Azijn is effectief gebleken tegen de muffe geur die gepaard gaat met schimmelvlekken. Meng hiervoor een scheutje azijn met warm water en wrijf hiermee de bekleding in. Na het reinigen moet de bekleding grondig aan de lucht worden gedroogd. Het is altijd de moeite waard om uw tuinmeubelkussens regelmatig te luchten. Niet alleen als je ze uit de winterslaap haalt. Bij warm en droog weer is elke bekleding blij met een uitgebreide frisse luchtkuur op de droogmolen.

Maak het stoelkussen schoon en vermijd vervorming

Met name de bekleding van stoelen of banken die buiten staan ​​opgesteld dient regelmatig en intensief te worden gereinigd, zodat het vuil niet neerslaat. Maar wat als de hoes niet kan worden verwijderd en het hele kussen moet worden gewassen? Hoe kan vervorming van het materiaal het beste worden voorkomen? Sommige stoelkussens kunnen gewoon in de wasmachine, omdat het schuim erin zonder problemen het wasproces doorstaat. Volg echter wel de wasvoorschriften op het etiket. Als dit niet meer verkrijgbaar is of als u het zekere voor het onzekere wilt nemen, dient u het kussen met de hand te wassen.

Laat hiervoor lauw water in de badkuip lopen en voeg wat afwasmiddel toe. Het water mag niet te heet zijn, anders kan de stof krimpen en het kussen vervormen. Druk het kussen nu onder water totdat het helemaal doorweekt is en laat het een tijdje intrekken. Als het naar boven drijft, draai het dan om tijdens de inweektijd van 1-2 uur. Kneed de kussens na het weken voorzichtig door elkaar. Als de bekleding sterk vervuild is, moet u het water van tijd tot tijd verversen. Reinig de kussens door ze tijdens het wasproces herhaaldelijk in vorm te drukken. Spoel de kussens tot slot af met schoon water. Om dit te doen, blijft u de kussens plat liggend samenknijpen totdat de stof vrij is van zeepresten.