Water

Wat te zien en te doen op Corsica

Laten we naar de meest opwindende vraag gaan: de mooiste bestemmingen Corsica, bezienswaardigheden, en welke regio’s zijn bijzonder populair?

Adrenaline op Corsica: van canyoning tot ziplining

Met zijn ruige berglandschap is Corsica ideaal voor canyoning. De talrijke kloven worden gekenmerkt door watervallen en natuurlijke zwembaden, waardoor ze een speeltuin zijn voor zowel beginners als ervaren kloofwandelaars. Als het om watersport gaat, raak je met Corsica sowieso de hoofdprijs, want zowel op als onder de golven kun je naar hartenlust stoom afblazen.

Op de kajak beweeg je tussen ruige rotsen aan de rand van het eiland en ontdek je zijn geheime grotten. Of je dobbert op de stroming van het zoete water, want op rivieren als de Fango krijg je veel van de lokale natuur te zien voordat het water in zee stroomt. Over het algemeen is het de moeite waard om met een drijvend voertuig rond Corsica te varen en naar pittoreske kustplaatsen en natuurreservaten te gaan.

De quads zorgen voor de dosis adrenaline op de grond. Met hen heb je de mogelijkheid om meer afgelegen hoeken van het eiland te verkennen en tegelijkertijd echt vol gas te geven.

Grandioos uitzicht op Corte, de voormalige hoofdstad

Over het algemeen biedt de natuur op Corsica verreweg de meest fascinerende bezienswaardigheden. Mis Corte niet, Corsica’s voormalige hoofdstad en militaire basis in de Middeleeuwen. U kunt spannende musea bezoeken, door de kleine steegjes slenteren, de ene of de andere culinaire verwennerij proberen en de dag eindigen op wat waarschijnlijk het mooiste uitkijkpunt is. De historische binnenstad ligt immers 400 meter boven zeeniveau op een rots.

Pietra – Zonsondergang zoals in een prentenboek

De meest adembenemende zonsondergang beleef je op Pietra, een schiereiland met een vuurtoren. Vanaf daar heb je ook een geweldig uitzicht op het kleine eiland Île Rousse en de dorpen van de Balagne, die allemaal hoog in de bergen liggen. Ook zij zijn een bezoek waard.

Ajaccio – een culturele must

De grootste stad van Corsica is Ajaccio en er is veel te ontdekken voor de cultuurliefhebbers onder jullie: het huis waar Napoleon Bonaparte als kind woonde, de kathedraal waar hij werd gedoopt, het Fesch Museum, dat bekend staat om Italiaanse kunstwerken , en een traditionele markt die je elke ochtend onderdompelt in de drukte van de lokale bevolking.

De mooiste stranden van Corsica

Met een kustlijn van zo’n 1.047 kilometer heeft Corsica natuurlijk ook een groot aantal droomstranden te bieden. Ook als er in het hoogseizoen veel te beleven is, zijn er nog een paar verborgen baaien waar je in alle rust kunt ontspannen. Op de noordpunt zijn er meer kiezelbaaien, maar daartussen zijn er altijd zandstranden. Een bijzonder gezicht is het zwarte strand bij Nonza.

In het zuiden zijn er comfortabele stranden met goede faciliteiten, waardoor het gebied erg populair is bij toeristen, maar er zijn ook natuurlijke gedeelten. Een soortgelijk beeld ontstaat langs de oostkust.

Het wordt een beetje avontuurlijker aan de westkust, hier zijn de stranden vrij zeldzaam en niet zo toegankelijk vanwege ruige rotsen. Dit deel van het eiland is des te geschikter om te duiken. Zo is er voor ieder wat wils en is er van alles genoeg. Onze persoonlijke favorieten onder de stranden van Corsica zijn als volgt:

Calvi-strand

Met een goede 2,8 kilometer biedt een van de langste stranden van heel Corsica je een puur Caribisch gevoel. Fijn wit zand, turquoise water en een breed scala aan watersporten trekken gasten van heinde en verre.

Tussen de levendige gedeelten, waar ook ligstoelen en parasols worden verhuurd, vind je nog een rustig plekje. In de bars en restaurants langs de boulevard kun je koude versnaperingen krijgen en iets om je honger te stillen.

Saleccia

Het is niet gemakkelijk om er te komen op de onverharde weg, maar het is in elk opzicht de moeite waard. Het strand ligt midden in een natuurgebied. Er is hier nooit teveel te beleven, dus u kunt in alle rust genieten van de schoonheid.

Plage d’Aregno

Landschap en comfort ontmoeten elkaar op dit noordwestelijke strand. Om de paar honderd meter passeer je bars en kiosken die je voorzien van alles wat je nodig hebt voor een geweldige dag op het strand.

Betoverend uitzicht op de stenen huizen van de baai, eindeloze blauwe zee en een goed 2,5 kilometer zandstrand – beter dan dit wordt het niet, vooral als je met het hele gezin reist.