Doha

Wereldkampioenschap voetbal in Qatar: toegangs- en coronaregels

Het WK in Qatar wordt gehouden in acht stadions. Fans komen ook aan voor het WK 2022 in Qatar. Zodat voetbalfans die een elftal vergezellen naar het woestijnemiraat niet aan de kant worden gezet: informatie over toegang en coronaregels ter plaatse.

  • Alle buitenlandse gasten hebben een extra zorgverzekering nodig
  • Van 1 november tot 23 december alleen toegang met Hayya-Card
  • Negatieve coronatest verplicht
  • Met een huurauto in Qatar: Hier moet rekening mee worden gehouden

Het WK in Qatar (20 november tot 18 december 2022) zal ook fans naar het woestijnemiraat trekken. Om ter plaatse een goed voetbalfestival te beleven, dienen reizigers zich tijdig te informeren. Wereldkampioenschap voetbal in Qatar: belangrijk voor deelname Toegang is mogelijk via de internationale luchthaven van de hoofdstad Doha*. Toeristen hebben een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is. Er is een gratis visum bij aankomst op de luchthaven van Qatar: hiermee mag u maximaal 90 dagen in het land blijven. Reizigers dienen tijdig de Corona inreisformaliteiten af ​​te handelen.

Buitenlandse gasten die Qatar binnenkomen, moeten voortaan een ziektekostenverzekering afsluiten die de kosten van eventuele medische behandelingen in staatsinstellingen dekt. De kosten hiervoor zijn 50 QAR (circa 14 euro). Volgens onderzoek is het ook nodig om een ​​verplichte zorgverzekering af te sluiten als je al een aanvullende internationale zorgverzekering hebt. Informatie in één oogopslag

Reiswaarschuwing van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: NEE
Inschrijfformulier vereist: JA;
Coronatest voor gevaccineerde en herstelde mensen voor binnenkomst: JA
Quarantaineverplichting: NEE

Tot nader oder gelden de volgende toelatingseisen:

  • Geen vaccinatiebewijs nodig
  • Alle reizigers moeten echter een negatieve test overleggen. Dit kan een eerder uitgevoerde PCR-test zijn die niet ouder is dan 48 uur. Ook mogelijk: een snelle antigeentest (RAT) uitgevoerd door geschoold personeel, die bij vertrek niet ouder mag zijn dan 24 uur. Zelf uitgevoerde tests worden niet erkend. Kinderen onder de 6 jaar zijn vrijgesteld van de keuringseis.
  • U moet ook binnen drie dagen voor vertrek een immigratieformulier invullen. Het bewijsmateriaal kan vooraf elektronisch worden geüpload of bij binnenkomst als origineel worden gepresenteerd.
  • Alle reizigers die het land binnenkomen, moeten “Ehteraz”, de Qatarese corona-tracking-app, downloaden en activeren op hun smartphones. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken heb je een internationale simkaart nodig, waardoor ook in Qatar mobiel internet mogelijk is. Alternatief: Je koopt een Qatari simkaart op het vliegveld in Qatar.